82155x bekeken sinds 11 september 2013
Teamblog

Laatste 10 blogs

JO15-1 GRIJPT NAAST EDERBERGLAND CUP

JO15-1 grijpt naast Ederbergland Cup25 t/m 28 mei 2017 Ederberg Cup Allenhof-Battenberg (Duitsland)

In het weekend dat FC Utrecht, Kiki Bertens en Dumoulin historie schreven, wonnen wij net niet de Ederbergland Cup.

Dit keer geen verslag, maar alleen de uitslagen, want "Was in Allendorf passiert, bleibt in Allendorf!"

26-8 poulewedstrijden:
FC De Bilt JO15-1 – TV Wellingholzhausen 2-0 Mats, Raoul
FC De Bilt JO15-1 – JSG Olfen 4-0 Sjoerd, Mats, Raoul, Niels
FC De Bilt JO15-1 – JSG Isenhagen 0-0
2e in de poule

27-8 om de 5e t/m 8e plaats
FC De Bilt JO15-1 –JSG Edertal-Bad Berleburg 2-1 Raoul, Teun
FC De Bilt JO15-1 – JSF Hohenstein 0-2
FC De Bilt JO15-1 – SC RW Verne 3-0 Tommy, Ramzi, Joel

Eindstand 6e plaats van de 16 teams

Veel dank aan de trainers Jan en Willem en de chauffeurs Ellen, Sander, Kees, Frank, Luigi, Stephen en de superchauffeur Martin voor dit prachtige weekend!
Zie verder de foto's!
Lees verder | Auteur: Wim | 28 mei 2017 | 0 Reacties | 43 foto's

MOOIE 5E EINDPLEK

Mooie 5e eindplekPVCV JO15-1 - FC De Bilt JO15-1 3-0 (3-0 rust)

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen werd in Vleuten onder een heerlijk lentezonnetje gespeeld. Die zon had onze spelers waarschijnlijk al een beetje in zomerse sferen gebracht, want in de eerste helft was ons spel afschuwelijk loom. Langs de kant was een scout van FC Utrecht aanwezig, maar de kans is niet groot dat hij een speler van FC De Bilt in zijn boekje heeft genoteerd. Veel eerder zou hij onder de indruk zijn geweest van het mooie nieuwe clubhuis-in-aanbouw van PVCV of van de nummers 10 en 11 van PVCV. Maxwell had zijn handen vol aan de uitstekende rechtsbuiten van PVCV. PVCV walste in de eerste helft over ons heen. Toch hadden ze maar liefst 3 verdedigingsfouten nodig voor de 3-0 ruststand. In de eerste helft verloren we helaas Niels met een blessure.
Zoals wel vaker dit seizoen stond er in de tweede helft een heel ander FC De Bilt. Jan en Willem stapten over van 4-3-3 naar 3-4-3 waarin Tommy zelfs zijn opwachting maakte in de spits.
In de tweede helft bleek wederom dat we heel behoorlijk kunnen voetballen. Nu werden er wel ballen veroverd en kansen gecreëerd. Spits Tommy was wel 3 keer dicht bij een doelpunt met een schot over, een net wel te missen kans (mooie actie Bonne) naast en een prachtige volley op de lat. Ook Mats was dicht bij een doelpunt met een mooi geplaatst schot tegen de paal. En achterin stond het in de tweede helft goed. Raoul leidde zijn verdediging als een echte leider en als PVCV wel goed doorkwam heerste Ramzi in zijn doel.
Helaas scoorden we niet meer. PVCV misdroeg zich in de 2e helft vooral richting scheidrechter. De (hulp?)trainer van PVCV liet zich langs de kant gelden, en dat werd door zijn spelers overgenomen. Indirect had de trainer zo de gele en rode kaart van een speler op zijn geweten.
Een goed seizoen werd afgesloten met een keurige 5e plek. Over een paar weken gaan we in Duitsland de Ederbergland Cup winnen!

Opstelling: Ramzi, Ruben, Tommy, Joel (Mats), Maxwell, Matiz, Bonne, Raoul, Niels (Teun), Sjoerd, Wietse
Lees verder | Auteur: Wim | 06 mei 2017 | 0 Reacties | 13 foto's

EEN PUNT! OH NEE, TOCH NIET...........

Een punt! Oh nee, toch niet...........FC De Bilt JO15-1 – Brederodes JO15-1 1-2 (0-0 rust, Wietse 1-1)
Gele kaart Wietse

In een spectaculaire wedstrijd verloren we eerder dit seizoen uit in Vianen tegen Brederodes met 5-3, dus alle reden voor revanche. Helaas misten we 3 vaste krachten. Matiz is weer voorzichtig in training, en Joel en Bonne waren nog op vakantie (of dacht Bonne dat hij nog steeds geschorst was?). Gelukkig viel Ids in.
Onze opening was overdonderend. Wietse flitste langs zijn tegenstander en stelde Teun in staat de openingsgoal te maken. De schuiver van Teun miste de juiste richting. Geen 1-0 dus, maar in de eerste helft waren we zeker de betere ploeg. Goede pogingen van Raoul en Frederico troffen alleen net geen doel. Ook een mooie soloactie van onze aanvoerder Raoul werd net gestuit door de uitstekende Brederodes-keeper.
Vlak voor rust viel Frederico met een zware knieblessure uit en werd vervangen door Milad.
Na rust bleef er weinig over van ons goede spel. Helemaal toen Brederodes al snel uit een corner de 0-1 binnenkopte. Brederodes was de betere ploeg en Jan en Willem probeerden het tij te keren door Niels voor Mats in de ploeg te brengen. Helaas raakte Ruben even later geblesseerd aan zijn enkel. Met 10 man leek het een onmogelijke opgave om nog gelijk te komen. Desondanks wist vlak voor tijd Wietse, uit een pass van Sjoerd en wat medewerking van de keeper, de gelijkmaker binnen te schieten. Dit was niet de eindstand. De scheidsrechter gaf een onbegrijpelijke vrije bal op de middenlijn. De bal werd hoog het strafschopgebied ingebracht, waar een Viaanse aanvaller de bal prachtig achter de verbouwereerde Ramzi hoog in de touwen schoot. Helaas dus weer een nederlaag voor onze jongens.
Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd tegen PVCV. Tot nader order zijn alle vakantieverloven ingetrokken!

Frank heeft prachtige foto’s gemaakt, zie http://fcdebiltjo151.ditismijnteam.nl/fotos/

Opstelling: Ramzi, Ruben, Tommy, Raoul, Ids, Sjoerd, Frederico (Milad), Maxwell, Mats (Niels), Teun, Wietse

Lees verder | Auteur: Wim | 29 april 2017 | 0 Reacties | 18 foto's

CRISIS?

Crisis?VVIJ JO15-1 - FC De Bilt JO15-1 4-0 (3-0 rust)

Het leven van een reporter valt soms niet mee. Je komt op plekken waar je liever niet was gekomen. Dit overkwam me deze zaterdagmorgen in IJsselstein. Nou schijnt dat best een leuk plaatsje te zijn. Jesse (reporter MO13-1) had er ongetwijfeld een fraai sfeerverslag over geschreven. Maar ik kwam voor de wedstrijd van onze JO15-1 tegen nummer 2 VVIJ. Dit team was gewoonweg veel en veel te sterk voor onze jongens. Dat kan gebeuren, maar we stelden er maar bitter weinig tegenover. Eigenlijk helemaal niets. Gelukkig kun je dat aan de foto’s niet zien, dus klik gewoon verder op de foto’s!
Toch nog wat nieuws:
. de kleinste speler van de competitie scoorde (en het was niet Niels)
. Matiz gaat weer in training
. De schorsing van Bonne is voorbij
. Federico komt weer richting Nederland
. Lager dan 5e kunnen we niet meer worden
. UVV is kampioen geworden

Opstelling: Ramzi, Ruben, Tommy, Raoul, Joel (Sjoerd), Maxwell, Niels, Milad, Mats, Teun, Wietse

Lees verder | Auteur: Wim | 08 april 2017 | 0 Reacties | 15 foto's

LOON NAAR WERKEN

Loon naar werkenFC De Bilt JO15-1 – Lopik JO15-1 1-1 (0-1 rust, 1-1 Milad)

Zonder de nog altijd geblesseerde Matiz, de geschorste Bonne en de in Zuid Afrika vertoevende Federico en met Marnix in de basis werd die andere middenmotor Lopik ontvangen op veld 4. Leuk dat ook eens een lager team op ons veld 1 mocht spelen!
Zeker in het begin waren we de sterkere ploeg en werden twee 100% kansen gecreëerd. Raoul speelde Wietse aan die langs zijn tegenstander vloog en Sjoerd in staat stelde de 1-0 te scoren. Helaas lukte dat niet. Een prachtige solo van Raoul en goede assist op Mats werd niet voorzien van de juiste voortzetting in het doel. Het publiek verwachtte een Bilts doelpunt, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Op een totaal onverwachts moment treuzelde Ramzi veel te lang met het wegschieten van de bal. Op het moment dat onze keeper wel de bal wegschoot, werd deze geblokt door een Lopikse aanvaller en verdween de bal in het doel. Vlak daarna was er nog meer tegenspoed: Joel was duizelig en werd vervangen door Maxwell.
In de rust moesten Jan en Willem alles op alles zetten om onze jongens weer wat moed te geven. Maar dat lukte! Zonder goed voetbal, maar met veel inzet werd gevochten om elke bal. We hadden ook een beetje geluk dat een goede kans van Lopik voor ons doel langs ging.
Maar het harde werken hielp wel. Vlak voor tijd wist Mats de bal voor te zetten en scoorde Milad de verdiende gelijkmaker. Helaas misdroeg de keeper van Lopik zich verschrikkelijk na dit doelpunt. Hij sloeg helaas Tommy neer….. Maar de keeper had het geluk dat de scheidsrechter dit niet zag. Met Tommy gaat het weer goed.

Opstelling: Ramzi, Ruben, Tommy, Marnix, Joel (Maxwell), Niels (Teun), Raoul, Milad, Mats, Sjoerd, Wietse

Lees verder | Auteur: Wim | 01 april 2017 | 0 Reacties | 14 foto's

EINDSPRINT ACUUT GESTOPT

Eindsprint acuut gestoptUVV JO15-1 - FC De Bilt JO15-1 3-2 (3-0 rust, 3-1 Bonne, 3-2 Federico)
Gele kaarten: Raoul en Bonne 2 (rood)

De uitwedstrijd tegen koploper en toekomstig kampioen UVV werd door onze jongens met spanning tegemoet gezien. Van de zomer werden we door UVV in een oefenpotje vernederd, maar in de thuiswedstrijd wisten we deze ploeg hun enige nederlaag en enige puntenverlies toe te brengen.
Zouden de Vleutense junioren op wraak uit zijn? Het leek er wel op, want vanaf het eerste fluitsignaal was UVV duidelijk de sterkste ploeg. Nu hadden we met 4-4-2 een ietwat verdedigende tactiek, maar dat pakte nog defensiever uit. Eigenlijk kwamen we nooit over de middellijn. Hun keeper schijnt in de eerste helft op het naastgelegen honkbalveld meegedaan te hebben aan een inning van een honkbalwedstrijd. Niemand had hem gemist…..
Dat kon Ramzi niet doen, want hij had het druk en wist ons in de beginfase met een knappe redding op de 0 te houden. Maar daarna was het wel 3 keer raak. Een kopbal uit een corner, een eentwee door het hart van de verdediging en zwak verdedigen leverde de 3-0 ruststand op. Helaas raakten we ook nog vlak voor rust Tommy met een knieblessure kwijt.
Na rust waren de Biltse supporters voorbereid op een verschrikkelijke slachting. Maar het tegendeel was waar. Met Federico en Niels in de ploeg en ons vertrouwde 4-3-3-systeem waren de rollen omgedraaid. Onder leiding van Raoul en Bonne kwam er een revival van onze helden. We forceerden zelfs een corner! Ook nadat Ruben geblesseerd uitgevallen was, bleven we op de aanval spelen. Raoul leek te gaan scoren, maar miste oog in oog met de keeper. Maar uit de daarop volgende corner was het wel raak. Raoul bediende keurig Bonne, die feilloos binnenschoot.
En even later was het weer Raoul die een goede interceptie had en vervolgens Federico aanspeelde, die vanaf de strafschopgebiedlijn met een mooi schot de aansluitingstreffer aantekende. Met nog zo’n 10 minuten te spelen leek er meer in te zitten. Wietse leek de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot ging voorlangs. Onderhand liepen we ook twee domme gele kaarten op voor Raoul (commentaar op de scheids) en Bonne (bal uit handen keeper slaan).
We bleven op jacht naar de gelijkmaker. Wat waren onze jongens heerlijk fel en wat bleven ze strijden. En opeens was het over………. In al zijn fanatisme verloor Bonne zijn hoofd en gaf stevig commentaar op de niet altijd even consequent fluitende scheidsrechter. Terecht kreeg Bonne zijn tweede gele kaart. Met Bonne’s vertrek, verdween ook alle hoop uit ons spel. Jammer, maar de 3-2 nederlaag was niet helemaal onterecht. We kunnen met trots terugkijken op een uitstekende tweede helft!

Opstelling: Ramzi, Ruben (Mats), Raoul, Joel, Tommy (Niels), Maxwell, Bonne, Milad, Sjoerd, Teun (Federico), Wietse

Lees verder | Auteur: Wim | 25 maart 2017 | 0 Reacties | 23 foto's

LEGMEERVOGELS MAATJE TE GROOT

Legmeervogels maatje te grootFC De Bilt JO15-1 – Legmeervogels JO15-1 0-4 (0-2 rust)

Nummer 5 bleek duidelijk een maatje te groot voor onze jongens, de nummer 4. Toch kwamen we aardig uit de startblokken. In de eerste vijf minuten waren de eerste kansjes voor ons met een goede vrije bal van Raoul en een schot van Bonne tegen de lat. Maar achterin kregen we het al snel lastig. Het 4-4-2-systeem van de Legmeervogels zaaide bij ons veel onrust, waar hun sterke nummers 9 en 10 optimaal van profiteerden. Na een paar gemiste grote kansen voor de gasten uit Uithoorn was het na zo’n 15 minuten toch raak. Een goede voorzet werd door de sterke spits hard binnengekopt. Vanaf dat moment was Legmeervogels de sterkste ploeg. Toen ook nog eens de net herstelde Ruben geblesseerd uitviel, was de organisatie achterin helemaal zoek. Legmeervogels strafte dat onmiddellijk af en ging met 0-2 rusten. Na rust creëerden we vooral dankzij Raoul nog wel wat kansen en werd er zeker voorin wat verzorgder gespeeld, maar de paar counters van onze gasten waren messcherp. De Legmeervogels wisten hun voorsprong uit te bouwen tot 0-4 en eigenlijk was dat geen geflatteerde uitslag. Toch de complimenten voor onze hardwerkende jongens, die vandaag absoluut niet waren opgewassen tegen deze sterke tegenstander.
Ach, volgende week winnen we gewoon weer van UVV.

Opstelling: Ramzi, Ruben (Marnix), Raoul, Tommy, Joel, Niels (Maxwell), Bonne, Milad, Mats, Frederico (Wietse), Teun (Sjoerd)

Lees verder | Auteur: Wim | 18 maart 2017 | 0 Reacties | 13 foto's

RUIME WINST

Ruime winstFC De Bilt JO15-1 – Zwaluwen Utrecht 11 JO15-1 3-1 (1-0 Bonne, 2-0 Teun, 3-0 Teun strafschop, rust)
Gele kaart: Maxwell

Het laag geklasseerde Zwaluwen is door onze jongens niet gedeclasseerd, hoewel dat er aanvankelijk wel naar uit zag. Al in de eerste minuten raakte Wietse de lat, maar ook Zwaluwen was in de aanvangsfase gevaarlijk. Nadat Ramzi al was uitgespeeld, redde Tommy fraai op de lijn. Dat was ook het enige gevaarlijk moment van Zwaluwen voor rust. Daarna was FC De Bilt veel sterker. Uit een vrije bal scoorde Bonne 1-0, waarbij hij flink geholpen werd door de keeper. Daarna was het Teuntime. Op aangeven van Raoul scoorde hij beheerst de 2-0 en even later wist Teun fraai Wietse aan te spelen. Op het moment dat Wietse leek te scoren, werd hij echter onreglementair gestopt. De toegekende strafschop schoot Teun onberispelijk in.
Met een 3-0 ruststand was de wedstrijd al gespeeld, maar dat namen onze jongens wel erg letterlijk. Maar één kans werd er in de tweede helft gecreëerd door ons. Zwaluwen was de betere ploeg. Terecht scoorde zij met een fraai doelpunt 3-1. Gelukkig kwam de winst niet in gevaar……..

Opstelling: Ramzi, Marnix (Frederico), Raoul (Mats), Tommy, Joel, Niels, Bonne (Milad), Maxwell, Sjoerd, Teun, Wietse

Lees verder | Auteur: Wim | 11 maart 2017 | 0 Reacties | 20 foto's

TE KLEINE WINST NA VELE KANSEN

FC De Bilt JO15-1 – MSV 19 JO15-1 3-2 (1-0 Raoul, 2-0 Frederico, rust, 3-0 Bonne)

Na een zwakke oefenwedstrijd tegen Sporting volgde een sterk inhaalduel tegen MSV 19. Met Marnix als invaller voor de geblesseerde Ruben in de ploeg waren we vanaf de aftrap feller in de duels. Er werd goed gespeeld onder het kunstlicht van het hoofdveld. Bij een van de eerste kansen was het raak. Na een hoogstandje van Frederico, werd onze captain/invalkeeper/topscoorder Raoul aangespeeld en dat betekende 1-0. Al gauw zag het er naar uit dat het een dikke overwinning zou worden. Tikkietakkavoetbal van Raoul en Wietse leverde de 2-0 op door Frederico. Er volgde meer mogelijkheden, maar vrije ballen van Raoul en Bonne gingen over.
In de tweede helft werden we nog sterker. Mooie aanvallen en prima kansen voor o.a. Teun, Frederico, Raoul, Bonne, Milad en Wietse werden met kunst en vliegwerk van de doellijn gehaald of gingen over. Toch werd het verdiend 3-0. Een mooie combinatie tussen Milad en Bonne werd door de laatste koelbloeding afgerond.
De laatste 10 minuten werd er minder geconcentreerd gespeeld en kwam MSV 19 nog wat dichterbij. Maar gelukkig bleef het uiteindelijk 3-2 en daarmee deden we onszelf te kort.

Opstelling: Ramzi, Marnix, Raoul, Tommy, Joel, Bonne, Maxwell(Niels), Milad, Frederico (Mats), Teun(Sjoerd), Wietse

Lees verder | Auteur: Wim | 07 maart 2017 | 0 Reacties

STERK OPTREDEN

Sterk optredenOSM 75 JO15-1 - FC De Bilt JO15-1 0-5 (0-1 Niels, 0-2 en 0-3 Raoul, rust, 0-4 Frederico, 0-5 Wietse)

Na 4 oefenwedstrijden en een afgelaste wedstrijd mochten we midden in de nacht naar Maarssen om tegen de rode lantaarndrager OSM 75 aan te treden voor een competitiewedstrijd. We speelden nog altijd zonder Matiz (liesblessure) en dit keer ook zonder Milad (voedselvergiftiging).
Terwijl de mist nog over het veld hing werd er afgetrapt. Het eerste kansje was voor OSM 75. Na 10 minuten moesten we verder zonder Tommy, die na een grove charge geblesseerd uitviel. Daarna werd de wedstrijd heel eenzijdig. FC De Bilt heerste op alle fronten. Onze eerste kans was voor Bonne, die na een mooie pass van Wietse de keeper tot een redding dwong. Vlak daarna was het wel raak. Uit een mooie aanval stelde Bonne Niels in staat zijn eerste doelpunt van het seizoen te scoren. Nu is het nog wachten op een doelpunt van Joel, Milad of een herstelde Matiz!
Vlak daarna viel de 0-2. Van grote afstand haalde Raoul verschrikkelijk hard uit en de bal plofte over de keeper heen net onder lat in het doel. Wat een beauty! Voor Frederico een reden om dat ook eens te proberen, maar helaas kwam zijn kanonskogel tegen de lat. Toch viel de 0-3. Uit een corner haalde Raoul nu eens keihard uit met zijn rechter. Wederom een doelpunt om in te lijsten.
Na rust was het beeld hetzelfde. Zelfs trainer Willem pakte een rustmomentje op de bank, zo gerust was hij op een goede uitslag. De kansen stapelden zich opeen en achterin werd solide verdedigd en geen kans weggegeven. Ook wisten we nog twee mooie doelpunten te maken. Een pass van Bonne werd door Wietse doorgekopt op Frederico die de keeper met een lobje knap verraste (0-4). En ook bij ons laatste doelpunt stond Bonne aan de basis. Hij verzond een prachtige steekbal op de op volle snelheid sprintende Wietse, die alleen voor de keeper natuurlijk niet miste.

Opstelling: Ramzi, Ruben (Sjoerd), Raoul, Tommy (Frederico), Joel, Bonne, Maxwell, Niels, Mats, Teun, Wietse
Lees verder | Auteur: Wim | 18 februari 2017 | 0 Reacties | 16 foto's